tirsdag 5. januar 2010

Ingeborg Skrudland- ansikt


Den 12. desember var vi på Ingeborg
Skrudlands utstilling på Jæren hotel. Tittelen på denne utstillingen var "ansikt". Hun hadde flere vakre bilder med en kreativ twist. De fleste bildene inneholdt et ansikt og var ganske inspirerende. Hun hadde gjerne med hint om personens interesse som f.eks. på dette bildet her:

(Bildene i dette innlegget er hentet fra Skrudlands hjemmeside)

Som du ser leker hun også mye med farger i bildene.

Det jeg likte best med utstillingen var ideen hennes hvor hun hadde flere bilder ved siden av hverandre med samme vinduskarm og husvegg, bare forskjellige hundehoder og gardiner for hvert bilde. Historien bak dette er inspirerende: En dag hun var på vei hjem fra en veninne stod hunden slik i vinduet og så ut. Hun måtte bare springe til bilden å hente kameraet for å fange øyeblikket. Et par år senere da hun var på vei hjem fra samme veninne hadde hun fått en ny hund og nye gardiner. Det var da Skrudland fikk ideen sin om å skifte gardiner og hund i flere omganger for å deretter ende opp med resultatet vi fikk se. Her er to av disse bildene, men jeg må legge til en kommentar om at det harmornerte bedre da man fikk se alle bildene ved siden av hverandre, i samme lys og i lik størrelse. Dessuten er det ene av disse bildene selve utstillingsplakaten.

 

Om du likte disse bildene er det mer å finne på Ingeborg Skrudlands hjemmeside: http://www.ingeborgskrudland.no/. Hun skal til og med ha fotokurs i januar om du er interessert!

Etter besøket her var klassen også så heldige at helt tilfeldig også fikk med oss utstillingen til Herborg Kverneland som driver med kalligrafi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar