tirsdag 8. desember 2009

Råformat

Denne timen har vi lært
å behandle bilder på en annen måte. Det har seg slik at når du tar et bilde og legger det inn på datamaskinen kutter kameraet automatisk bort en del av bildeinformasjonen og den nye varianten av bildet heter jpg. Grunnen til at dette skjer er fordi at råformatet ( bildet med all informasjonen på) er tar enormt med plass. Dette er veldig unødvendig for de fleste. Men har du derimot lyst til å redigere bildet som om det er en råfil, uten å ha all den informasjonen som tar plass på datamaskinen, da kan du følge denne oppskriften her; om du har CS3.

Du velger det bildet du vil redigere, legger det på skrivebordet, og åpner programmet bridge. Når du har åonet det vil alt på skrivebordet ditt automatisk komme opp. Du markerer bildet du har lyst å jobbe med og holder nede knappene eple og R (oppskrift for deg med mac). Dette gjør at bildet kommer opp i et tilnermet råformat. Nå kan du redigere mye mer på bildets stemning og uttrykk enn du kan ellers.

Bildet jeg prøvde dette raskt med ser du her:

Det opprinnelige bildet.Såvidt rørt i programmet "bridge" som tilnermet råformat.Enda mer redigert. Det finnes uendelig med muligheter. Jeg har bare testet det ut overfladisk og raskt i løpet av den lille tiden vi hadde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar