tirsdag 19. januar 2010

Portretter!

I dag i trykk og foto-timene har vi jobbet med portretter. Vi har jobbet både inne -med en gardin som hjelpemiddel for å enten la sola komme inn eller la det komme stråler gjennom stoffet slik at lyset blir dempet. Og jobbet ute med en reflektor som redskap. Jeg jobbet sammen med Laila og Katrine. For å vise variasjonen i bildets utrykk gjennom forkjellige typer reflektorer har jeg valgt å holde meg til bilder av bare Kartine sitt ansikt.Her er bildet av Katrine jeg var på gruppe med i innelys, såvidt lyst opp av strålene som kom gjennon gardinen. Dette ga bildet et dusere og rolig uttrykk. Jeg synes dette bilde var så utrolig vakkert, hun ser nesten ut som en dukke! Lyset gjør øynene så levende og glassaktige at det er helt utrolig! Fargene i bildet er ikke redigerte, men selvfølgelig har jeg brukt det vi lærte sist time og redigert pittelitt på øynenes hvotfarge og øredobbene.På dette bildet, og de tre kommende bildene har vi brukt reflektoren vi fikk låne av læreren vår. Denne hadde en side som var sølv, en gull, og så kunne man snu trekket å få hvit og svart. Gjett en gang hvilke trekk vi har brukt som reflektor her! Sølv selvfølgelig! Det reflekterte solstrålene i så store mengder at Katrine ikke klarte å holde øynene åpne. Hadde vi brukt gull her ville ansiktet hennes vert mye varmere i fargene, og hatt et litt mer gullig preg enn den kalde fargen bildet har nå.
 


På dette bildet har vi brukt en svart reflektor. Istedenfor å ha reflektoren rett forfra slik som vi gjorde på det forrige bildet har vi her holdt den på siden. Dette ga et veldig hardt uttrykk og deler ansiktet i to.


 
Her har vi brukt den hvite reflektoren, og det er den som er mest normal å bruke. Som du ser blir ikke ansiktet like delt ved bruk av hvitt, lyset fordeles mye bedre og gir store variasjoner av lys og skygge på skyggesiden. Dette gir et mer friskt uttrykk, og legg merke til hvor vakkert det ble at reflektoren speiltes i øynene hennes! Dette gir bildet liv. 
 


Her har vi trukket for gardinene, du kan tydelig se hvor mye en form for lysdemper har å si for uttrykket! Ha en god dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar