onsdag 12. mai 2010

Fem kategorier

Da var det tid for innelvering igjen. Den siste innleveringen for dette året så nyt bildene! Jeg har valgt å gjøre litt ekstra for annledningen, derfor kan du glede deg til å scrolle ned i til innleggets slutt. De fem kategoriene for denne gangen var:
Vår
Reise
Ordtak
Alder
Valgfri: Foto til musikk

 

- Den skjønne alder -
Dette bildet har jeg tatt med mobilen min som har et kamera med 3,2 megapixsler. Som du kans se har jeg redigert det litt. Jeg har gitt det mer antikke farger, gjort barna mer tydelige, kuttet det litt og lagt til et gjenspeil av sola kalt "lense flare" i photoshop. Kvaliteten rent teknisk er ikke den beste, og dette har jeg utnyttet. Selve motivet og komposisjonen er nemlig nydelig, og jeg har gjort fargene mer antikke og duse. Man får virkelig et intrykk av et gammelt fotografi, fylt av minner. Derfor har jeg valgt å kalle det "den skjønne alder", plassert i kategorien alder.


- Festival -
Dette fotoet er også tatt med mobilen. Jeg tok det på landstreffet jeg nylig var på, hvor jeg var omringet av vakre farger, lys, komposisjoner og motiver. Selv om jeg var på festival kunne jeg ikke dy meg å tenke litt på foto-oppgaven også og endte opp med dette kjekke bildet, og et annet du vil finne lenger nede i innleveringen. De hører begge til kategorien reise. Jeg synes det inneholder et veldig interessant fargespill, fylt med flere linjer som sammen skaper et fin komposisjon. Pariserhjulet, de røde bilene i en uendelig rekke og lyskasterne forteller sammen en historie, dette liker jeg. Bildet er faktisk ikke redigert i det hele tatt. Jeg synes fargespillet i bildet var perfekt akuratt slik det var.- "Den som intet våger, intet vinner" -
Dette bildet tok jeg da jeg bodde i England i fjor, og var på tur i London. Jeg har alltid elsket det, men har ikke fått brukt det til noe før nå. Da jeg hørte at vi skulle ta et bilde til et ordtak tenkte jeg med en gang på at dette fotoet endelig var en perfekt kandidat. Jeg synes ordtaket og bildet fungrer veldig godt sammen, de utfyller hverandre. Jeg tok bildet med et kompaktkamera. Det er beskjært litt, i tillegg til at jeg har lekt meg litt med fotoets farger i iPhoto, det gjorde bildet mer elegant og spennende. Personlig gir det meg en herlig følelse å se dette bildet, det er på en måte så harmonisk.

- Den skjønne ungdom -
Nok et bilde tatt med mobilen min, ved landstreffet som var i helgen. I motsetning til de to andre bildene jeg tok på festivalen hvor jeg hadde foto-prosjektet i bakhodet, er dette et bilde jeg tok helt tilfeldig hvor jeg oppdaget at det var et spennende foto i ettertid. Jeg synes virkelig det passer inn i kategorien "alder"! Alle kan kjenne seg igjen i følelsen, og situasjonen. Den herligge siden ved ungdomstidens forelskelse og glede. Komposisjonen er velig spennende, personene på bildet er ikke i et naturlig midtpunkt, likevel er det de som gjør hele bildet og som fange oppmerksomheten. Bilene som går mot et forsvinningspunkt i fjellet skaper spenning i bildet, og forteller også en historie. Dette gjør at bildet blir spennende. Den uvanlige kuttingen av personene synes jeg forsterker følelsen og situasjonen det formidler.
- Å bare være til -
Et herlig bilde for kategoerien "vår". Det er tatt med et kompaktkamera, samme som jeg har brukt i alle bildene hvor jeg har brukt kompaktkamera på denne bloggen. Jeg har redigert det litt på fargene i photoshop, og lagt til en lys-effekt. Jeg valgte dette på grunn av at jeg liker uttrykket til hunden. De avslappede tomme men tenkende øynene, den utstrakte kroppen, og snuten som ligger ned i gresset som så vakkert skygger over nesen til hunden skaper en herlig vårstemning.- En hage i blomstring -
Som du kanskje ser, har jeg vært inspirert av bloggeren gnistregn sine bilder da jeg tok dette vårbildet. Jeg har redigert fargene til antikke, og rettet bildet mer opp. Jeg har også lagt til "light flare" på fotoet. Disse enkle men bevisste redigeringene har virkelig gjort sitt for bildet. Det er et veldig behagelig bilde å se på av en skikkelig typisk gammel hage.

- Reise -
Dette bildet synes jeg er aldeles nydelig! Veldig urbant og bohemsk på samme tiden. Det er noe ved det som minner meg som sigøynere. Kanskje er det bussene på vandring, parkert ved en storslått festival. Fargene er helt vidunderlige, og alt jeg har gjort er å raskt trekke opp kontrasten litt ved hjenlp av curves i photoshop. Et magisk bilde!

- FOTO TIL MUSIKK -


Trykk helst på filmen for å komme til youtube-siden hvor ingen deler av den er kuttet slik som her. Dette er en film jeg har laget av bilder jeg har tatt, redigert og deretter lagt musikk til. Jeg ble veldig fornøyd med filmen! Den beste delen synes jeg er hvor bildet av Katrine som drikker te er oppe, mens sangteksten går slik "You will pay for what you've done!" Dette gjenspeiler mye av hva jeg prøvde å få frem gjennom filmen. Det er helt utrolig hvor mye musikken har å si for hvordan man redigerer bildene, og hvordan bildene oppfattes av seeren. Ikke minst merket jeg at musikkvalget mitt også gjorde at jeg tok med bilder jeg kanskje ikke hadde synes var like bra til en annen sang, men som virkelig spicet opp denne sangen. Det var et veldig spennende og lærerikt prosjekt å lage en film av bilder sammen med musikk. Best likte jeg hvordan man på denne måten kan fortelle en historie gjennom bildene på en helt annen måte, og at jeg fikk vise de mange supershotene jeg fikk på photoshooten. Det som dummeste med å vise bilder på denne måten er at bildene ikke blir like klare når filmen lastes opp på YouTube. 

Alle bildene er tatt på jæren, og det var et prosjekt både jeg, Katrine og Laila har gjort sammen, med ulike bilder og filmutslag vel å merke.
Her er 3 bilder jeg har plukket ut fra filmen min, som jeg likte ekstra godt.

Som du ser har jeg redigert dette bildet en god del. Jeg har klippet det ganske drastisk i iPhoto, og deretter redigert øyet i Photoshop. Det er et veldig spennende og uttrykksfylt bilde. Tåren gjorde virkelig prikken over i-en! Takk til en utrolig god modell!

En utrolig himmel, hav i bakgrunnen og en plante foran motivet gir bildet dybde. Fargene harmonerer godt og det er mye kontraster i bildet. Det forteller absolutt en interessant historie bare i seg selv, og ser man bildet uten å ha musikken i bakgrunnen gir det et mye mer sårbart uttrykk enn hva filmen har. Jeg har ikke gjort noe annet med fotoet utenom å øke kontrasten et ørlite grann i iPhoto.

Dette bildet har jeg redigert litt mer enn det andre, men ikke nok til at det er vits i å vise originalen. Jeg har bare justert litt på kontraster og farge i iPhoto, mer trengte jeg ikke å gjøre. Lyset var nydelig i dette øyeblikket. En herlig komposisjon fylt med mye dybde.

- Iselin A. Gjerde -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar